FORMULA STUDENT

"There are two really innovative forms of motorsport left. The first one is the Formula 1, and the other one is the Formula Student". -Ross Brawn.


Després d'observar que els joves que sortien de les escoles d'enginyeria tenien un gran coneixement teòric però mancaven d'aquelles competències que consoliden a un professional, en la dècada dels vuitanta es va decidir crear als Estats Units un escenari que permetés als estudiants d'enginyeria aplicar tot allò après a les aules de manera pràctica per desenvolupar les seves habilitats professionals i dotar-los d'experiència en el tracte amb empreses, cerca de finançament, treball sota pressió i concepció i disseny industrial.

Ja que la millor manera de motivar als joves a formar part d'un projecte així és la competició, en 1981 va néixer als Estats Units la Formula SAE, constituint la primera competició de cotxes tipus fórmula per a estudiants.

En 1988 aquesta competició es va expandir fins a Anglaterra, on va tenir lloc la primera competició de Formula Student. Des de llavors, la Formula Student ha crescut fins a tenir més de 400 equips a tot el món i 16 països albergant competicions.

Amb tot, aquesta competició s'ha consolidat com el major aparador de futurs enginyers de competició del món.

LES PROVES DE FORMULA STUDENT

Ja que l'objectiu de la Formula Student és el desenvolupament dels estudiants, més enllà del del monoplaça, en cada competició hi ha dues categories de proves: les estàtiques, i les dinàmiques.


En les proves estàtiques l'equip ha de defensar de manera argumentada el disseny del monoplaça davant jutges amb gran experiència en el Motorsport, mentre que en les proves dinàmiques és el cotxe el que parla, completant diferents circuits en els quals es mesura la performance del monoplaça.


PROVES ESTÀTIQUES

Business Plan (75 points)

Presentació del cas fictici de creació d'una empresa en la que els jutges jugan el paper de possibles inversors.

Cost Event  (100 points)

Presentació detallada des costos de fabricació i muntatge del monoplaça segons preus tabulats.

Design Event (150 points)

Presentació dels objectius del disseny del monoplaça i l'enginyeria aplicada per aconseguir-ho.

PROVES DINÀMIQUES

Skid Pad (75 points)

Circuit en forma de "8" on es prova la resistència màxima del monoplaça a les forces laterals.

Acceleration (100 points)

Circuit de 75m en línia recta en el que es mesura l'acceleració pura del monoplaça des d'aturat.

Autocross (125 points)

Circuit de 1km al que es dóna una sola volta el temps de la qual marca l'ordre de sortida a la Endurance.

Endurance (275 points)

La prova reina. 22km al voltant del circuit de Autocross en les quals es mesura el comportament a fatiga del monoplaça. Inclou canvi de pilot.

Efficiency (100 points)

Classificació en funció de la quantitat d'energia consumida durant la Endurance, ja sigui en litres de gasolina o en kWh.

NECESSITES PARLAR AMB NOSALTRES?