WILL-e, el nom ho diu tot. 


Will-e és el nostre segon disseny, i el primer monoplaça que va ser totalment funcional i que va participar en la Formula Student Spain 2015 a la fi d'agost. Va ser un repte molt important per a nosaltres, ja que vam voler demostrar del que érem capaços. 

En aquest context, vam apadrinar la següent frase d'Einstein que resumia la intenció d'aquella temporada:

"There is a driving force more powerful than the steam, electricity or atomic energy: - The will. "

Aquesta frase ens va inspirar i així vam anomenar al nostre futur monoplaça. Amb voluntat, i amb el suport d'antics i nous patrocinadors, estàvem convençuts d'aconseguir-ho. 

I és que després de tots els problemes i dificultats que es van sorgir durant la temporada 2014-2015, se'ns presentava un any ple de treball per poder superar els errors del passat i competir en la Formula Student Spain que secelebraria l'últim cap de setmana d'agost. 
Amb un equip renovat i una gran motivació vam començar el disseny del que seria el primer monoplaça funcional d'e-Tech Racing 

Gràcies a l'ajuda d'antics patrocinadors i de nous que seguien confiant en el nostre projecte vam poder fer front a les primeres despeses de material que feien que el nostre esforç es veiés recompensat.

Durant la fase de disseny vam poder presentar el nou projecte en fires com la Fira del Motor i la Competició de Sabadell o l'ExpoElectric de Barcelona (La fira més important de mobilitat sostenible del sud d'Europa). Gràcies a aquests esdeveniments vam poder acostar el projecte a la gent del carrer i vam conèixer nous col·laboradors disposats a ajudar-nos.

La fase de disseny es va tancar més tard del previst a causa de problemes i les llargues iteracions per poder presentar el millor disseny possible. El material va començar a arribar al taller i vam poder iniciar la fase de construcció del Will-e. Aquesta fase va néixer principalment amb el tall, mecanització i posterior soldadura de les barres per al xassís. En paral·lel a la construcció del xassís van començar els altres departaments, així una vegada acabés el xassís podríem començar a assemblar el més ràpid possible. 

La carrosseria va ser dissenyada de nou en col·laboració amb l'Institut Europeu de Disseny (IED), i allí es va treballar per poder dur-la a terme.

La participació del Will-e en la Formula Student Spain ens va deixar de nou un regust agredolç perquè, malgrat rebre un gran feedback dels jutges quant a disseny i tecnologia presentada, uns errors d'última hora ens van impedir córrer les proves dinàmiques.  

Malgrat això, convençuts del treball fet, vam decidir testejar el monoplaça durant les següents setmanes per recopilar informació per a futurs dissenys, amb una gran emoció de tot l'equip en veure al nostre monoplaça recórrer els seus primers metres.

FOTOGALERIA

Ir arriba